STILOVI TETOVAŽE

STILOVI TETOVAŽE

 

U današnje vrijeme postoji mnogo stilova tetoviranja a ovdje ćemo navesti samo one najpoznatije.

 

1. Crni ili sivi stil (Black and gray)
Ovo je stil koji potieče iz zatvora i u to vrijeme se zvao Joint Style ili Jailhouse,dok se u 70-im i 80-im transformiše u jednostavni crni ili sivi stil.Koristi se za iscrtavanje realističnih prizora ali se naglašava linija i sjena.

2. Biomehanički stil (Biomechanical)
H.R. Giger-vjerojatno najpoznatiji crtač u biomehaničkom stilu. Stvorio je Aliena,i otvorio put ovom stilu. Cilj ovoga stila je: Iluzija oguljene kože ispod koje se vidi gomila žica i spojeva.
3. Keltski stil (Celtic)
Ljudi,životinje,biljke,bogovi iz velške,galske i sl.povijesti i mnogi dizajni koji se mogu naći u knjizi The Book Of Kelts.
4. Stil mračne strane (Darkside)
U ovaj stil spadaju razne lobanje, demoni, zmije, pauci… Mješavina fantasy-a,horrora i SF-a.Veliki naglasak je na detalje I sjenu.
5. Haida stil
Ovaj stil potječe od Indijanaca američkog plemena Haida. Pretežno prikazuju životinje ili apstraktne oblike,koji se rade u crvenoj i crnoj boji.
6. Orijentalni stil
Stil koji se temelji na tradicionalnim japanskim crtežima s dosta boja. Motivi su razni – ribe, vode, lotosi, samuraji, zmajevi… Kod njih ne postoje male tetovaže,ili se radi cijelo tijelo ili ništa. Mnogo puta se povezuje s jakuzama (zloglasnom japanskom mafijom).
7. Plemenski stil (Tribal)
U današnje vrijeme stil koji je najpopularniji. Motivi su najčešće crni i zasnivaju se na dizajnima koji su pronađeni u Polineziji.Borneu,Novom Zelandu…

tattooalibaba
Tattoo Studio Alibaba Privredni Grad Skenderija Kontakt Tel +38762292595

1 komentar

Komentariši